Tájékoztató a védettségi igazolvánnyal történő belépésről

Tájékoztatom a Tisztelt Szülőket,
hogy a 29/2021. EMMI határozat értelmében 2021.december 1-től, annak visszavonásáig, a tanulókon és iskolai dolgozókon kívül csak védettségi igazolvány (illetve a rendeletben meghatározott dokumentumok) bemutatásával lehet belépni az intézménybe.

Minden egyéb esetben kizárólag telefonos ügyintézésre van lehetőség (30/577-9428).

Megértésüket köszönjük!

Dánszentmiklós, 2021.12.01.

 

Gál Mária
Intézményvezető

Attachments:
Download this file (29_2021_emmi_hatarozat.pdf)29_2021_emmi_hatarozat.pdf[ ]52 kB

Járványügyi intézkedés

IKT.szám: 230/2021.                                

 

Intézményvezetői utasítás

Dánszentmiklósi Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolára vonatkozó járványügyi intézkedések

 

Az Intézményvezetői utasítás Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott „Intézkedési terv a köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről”, az ezt módosító VIII. sz. /4541/2021/ KOAT sz. „Védekezés a köznevelési intézményekben” című, valamint a 431/2020 (IX.31.) Korm. rendelet, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ „Javasolt alapelvek a Covid-19 járvánnyal kapcsolatos, köznevelési intézményeket érintő döntések meghozatalához” figyelembevételével készült.

Bővebben: Járványügyi intézkedés

COVID-19 védőoltás

Tisztelt Szülők!

 

Tekintettel arra, hogy a fertőzések száma növekszik és a Kormány már korábban döntött a 12-18 éves személyek oltásáról (COVID-19 védőoltás). Kérem Önöket, hogy felelős döntést hozva mérlegeljék gyermekük részére a védőoltást, hogy ezzel védjük az iskolai közösséget is.

A pedagógusok és iskolai alkalmazottak 90 %-a átoltott, a 12 évet betöltötteknél ez az arány nem éri el a 30 %-ot sem.

Lehetősége van a szülőknek arra, hogy a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon regisztráljanak oltásra gyermeküknek. Ehhez TAJ számra és email címre van szükség.

A regisztrálásban szívesen segítünk annak, aki nem rendelkezik internetes hozzáféréssel.

A fertőzéseket kiváltó kórokozók, köztük a vírusok okozta fertőzések ellen védőoltásokkal lehet a leghatékonyabban védekezni. Ez igaz az új koronavírus okozta fertőzésekre is. A járványból az egyetlen kivezető út a védőoltás, a lakosság tömeges oltásával tudjuk megfékezni a jelenleg az egész világon erőteljesen terjedő járványt. A védőoltás lényege, hogy a szervezetben immunválaszt váltunk ki a kórokozó ellen, és ezzel kialakítjuk a védettséget. A vakcinák hosszú távú védettséget is biztosíthatnak.

Ennek hatásmechanizmusát mutatja be a Magyar Tudományos Akadémia kisfilmje, melyet a következő linken lehet megtekinteni:

https://www.youtube.com/watch?v=j-AtxfOKIQs

Együttműködésüket köszönöm!

 

Gál Mária

intézményvezető

Boldogságórák

 A 2018/2019. tanévben csatlakoztuk a Jobb veled a világ! alapítvány által létrehozott Boldog iskola programhoz. Jelenleg három osztályban tartunk boldogságórákat, harmadikban, negyedikben és hatodikban. A program olyan témákat dolgoz fel – például a hála, optimizmus, boldogító jó cselekedetek, megbocsátás, apró örömök élvezete, céljaink kitűzése és elérése -, amelyek segíthetik a gyerekek pozitív életszemléletének alakulását. A boldogságórák segítenek a mindennapi nehézségek, stressz, feszültségek leküzdésében, kezelésében, továbbá segít a feladatokkal szembeni magabiztosabb hozzáállásban.  

Bővebben: Boldogságórák

Dolina-túra

2021. szeptember 18-án került megrendezésre a Dolina-túra. Az iskolában előzetesen felmértük, hogy mennyien fogunk menni, és összeszedtük a fejenkénti 1000 Ft. nevezési díjat. A felső tagozat fele tanulója jelentkezett. Megszerveztük szülői segítséggel a szombat reggeli beutazást.

Bővebben: Dolina-túra

Kirándulás Budapestre

2021. szeptember 15-én a hetedik osztályosokkal szervezett kirándulás keretében busszal utaztunk fel Budapestre. A Várkert Bazárban tekintettünk meg egy kiállítást, melynek témája az első világháborúval kapcsolatos események voltak.

Bővebben: Kirándulás Budapestre

Akadálymentesítési nyilatkozat

Dánszentmiklósi Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola elkötelezett amellett, hogy honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a danosisuli.hu-ra vonatkozik.

Attachments:
Download this file (akadalymentesitesi nyilatkozat.pdf)akadalymentesitesi nyilatkozat.pdf[ ]395 kB

Bővebben: Akadálymentesítési nyilatkozat

Tájékoztatás

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. május 10-től a felső tagozatos diákokkal és a művészeti oktatással is visszatérünk a jelenléti oktatásba.

 

Gál Mária

 intézményvezető