Hagyományainkhoz híven az idén is megrendeztük a farsangi mulatságot. Február 7-én délután az iskola minden tanulója és pedagógusa beöltözött. Voltak vicces jelmezek, rémisztő, ijesztő maskarák és aranyos állatok. A hercegnők és a hősök sem maradtak el. Az alsó tagozatosok az ebédlőben gyülekeztek, hogy bemutatkozzanak. Majd minden osztály előadhatta azt a táncos produkciót, amivel készült. Végül közös táncmulatság következett. A farsang fennmaradó idejében mindenki elvonult a saját termébe játszani, táncolni. A délután hamar eltelt, a kicsik nagyon jól érezték magukat.

A felső tagozatosok a művelődési házban farsangoztak. Minden osztály felvonult és megmutatta a jelmezét, amit öttagú zsűri értékelt. A 7. osztály jelmezei voltak a leglátványosabbak. Ők táncos produkciót is adtak elő. Ezt követően játékok következtek: limbó, activity, lufitaposás. A farsang után 17 órakor kezdődött a tinidiszkó.  A gyerekek idén is nagyon jól érezték magukat.

Karácsony 

Az Advent időszakában már lelkileg is készültünk az ünnepre. A koszorú gyertyáit sorra meggyújtottuk az iskola aulájában egy-egy vers, ének, karácsonyi történet elmondásával. Az utolsó gyertya meggyújtására december 21-én került sor. Ekkorra az osztályok 1-1 dallal készültek, amit egy közös éneklés zárt. Meghitt hangulatban távozott mindenki a saját osztályába, ahol a gyerekek megajándékozták egymást. A művészeti iskolások színvonalas karácsonyi műsora december 20-án este a Művelődési Házban került megrendezésre. Ekkor a színjátszó kör növendékei, a zeneiskolások és az iskola énekkara lépett fel. A rajz, festészet, mintázás tagozat tanulóinak munkáját Kolek Sarolta mutatta be digitális vetítés formájában. Az este kellemesen telt, a közönség számára diákjaink odavarázsolták az ünnepi hangulatot. 

Petróné Kemenczei Anita 

magyar - történelem szakos tanár 

 

Tavaszi programjaink  

Az idei telet február 22-én búcsúztattuk. farsangot hagyományainkhoz híven az iskolában tartottuk. Az ebédlőben mindenki megmutathatta a különleges, szép vagy ijesztő jelmezét. Majd az osztályok táncos produkciókkal szórakoztatták alsós társaikat. Ezt követően közös tánccal alapoztuk meg a hangulatot. Ezután mindenki a saját osztálytermében folytatta a mulatságot. Közös játékokat, fánkevő versenyt, Just Dance táncversenyt, lufis játékokat találtunk ki a gyerekeknek. Mindenki nagyon jól érezte magát.  

Március 22-én megemlékeztünk a vízfogyasztás fontosságáról és az egészséges életmódról a Víz világnapján. Már a reggelt közös mozgással indítottuk. A tanórákon vízzel kapcsolatos feladatokat oldottak meg a gyerekek csapatverseny formájában. Szünetekben a 4. osztályosok a többieknek vizes palackos játékokat tanítottak, melyet a kisebbek nagyon élveztek. Természetesen ezen a napon az egészséges táplálkozás is kiemelt figyelmet kapott, ezért mézet és gyógyteákat kóstolhattak tanulóink. Gyümölcsöket, zöldségféléket fogyasztottak szünetekben, sőt a tízórait is ennek megfelelően hozták.  

Hagyományainkhoz híven ebben a tanévben is megrendeztük a gyerekek által már nagyon várt Diáknapot. A programra az utolsó tanítási héten, szerdán került sor. A nap nyitásaként a diákönkormányzat megbízott vezetői egy napig jelképesen átvették igazgatónktól, Marika nénitől iskolánk kulcsát. Így kicsit átélhették a felelősségtejes irányítás érzését is. Ezután a felső tagozatos diákok a művelődési házban megtekintették a színjátszós növendékek Tűvétevők című év végi vizsgadarabját, amely nagy sikert aratott. A nap folytatásaként a diákönkormányzat tagjai élmény dús, szórakoztató programokkal lepték meg társaikat: az 5. osztályosok ügyességi versenyt, a hatodikosok műveltségi vetélkedőt, a hetedik osztályosok szabaduló szobát, a nyolcadikosok pedig vödörkosarazást szerveztek. A vetélkedők forgószínpad szerűen zajlottak. Az alsósokkal az ünnepélyes megnyitó után lekvárjátékot játszottunk. Minden tanító néni kapott egy gyümölcsnevet, majd el kellett bújniuk az udvaron. A gyerekek csapatokban vonulva keresték meg a tanító néniket, azaz a gyümölcsöket. Az időjárásra és a támadó szúnyogokra való tekintettel a tantermekben folytattuk a programunkat. Filmvetítéssel és közös játékokkal tettük élvezetessé diákjainknak ezt a délelőttöt. Ez a nap a pihenés és a szórakozás jegyében telt és mindenki jól érezte magát!

Murárikné Csonka Judit
tanító

    

2021. szeptember 18-án került megrendezésre a Dolina-túra. Az iskolában előzetesen felmértük, hogy mennyien fogunk menni, és összeszedtük a fejenkénti 1000 Ft. nevezési díjat. A felső tagozat fele tanulója jelentkezett. Megszerveztük szülői segítséggel a szombat reggeli beutazást.

2021. szeptember 15-én a hetedik osztályosokkal szervezett kirándulás keretében busszal utaztunk fel Budapestre. A Várkert Bazárban tekintettünk meg egy kiállítást, melynek témája az első világháborúval kapcsolatos események voltak.

Kerékpáros vándortábor

A nyári szünet egyik nagy élménye volt a kerékpáros vándortábor.

Őszi futósikereink

A tanévkezdéssel együtt a már hagyományosnak mondható őszi futóversenyek is megrendezésre kerültek.

Az új tanév első versenye a pilisi körzeti futóverseny volt. Itt 21 tanulónk mérte össze tudását a környékbeli iskolásokéval. A helyezést elért tanulóink mellett a többi versenyzőnk is az élmezőnyben teljesített. A teljesítménytől függetlenül nagyon örültünk annak a szemléletváltásnak, hogy ilyen kis létszámú iskolából ennyi gyereket motivált egy verseny és távját örömmel teljesítették.