Kerékpáros vándortábor

A nyári szünet egyik nagy élménye volt a kerékpáros vándortábor.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával megvalósult egyhetes túránk során a hazai tájak közül az Északi-középhegység két tagjával a Bükk-Aggteleki hegység szépségeivel ismerkedtünk meg.

Embert próbáló emelkedők, de utána annál emlékezetesebb és élvezetesebb gurulásaink voltak. Végig tekertünk Magyarország leghosszabb völgyén, a Hór-völgyön, felküzdöttük magunkat a 906 m magasan lévő Három-kőhöz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a déli és keleti Bükk vonulataira. Bánkúton a 956 m magasan lévő Petőfi kilátóból pedig pont az ellenkező oldalt, az északi és nyugati Bükköt csodálhattuk meg. Negyedik napunkon jutottunk el a vadregényes Upponyi-szoroshoz, mely hazánk legnagyobb méretű szurdoka.

A Baradla barlang cseppköveivel egy egyórás barlangtúra során ismerkedtünk meg.

Fontos megemlítenünk, hogy a Baradla barlang hazánk egyetlen természeti világöröksége. Utunkat folytatva Szinpetriben megálltunk, ugyanis itt található jelenleg a világ legnagyobb könyve. Túránk során a napi legkisebb táv 21 km volt, főként felfelé, a leghosszabb pedig 60 km.

Annyira jól éreztük magunkat, hogy hazafelé utazásunk során már a következő nyári kerékpáros vándortáborunkat tervezgettük.

Nagyon nagy segítséget kaptunk az Önkormányzattól, mert a kisbusszal biztosította a túrára való eljutásunkat és hazaérkezésünket is.

Minden túrázó nevében köszönjük szépen a segítséget!

                                                                                                             Hrubi Dénesné       Joomla templates by a4joomla