Tavaszi programjaink  

Az idei telet február 22-én búcsúztattuk. farsangot hagyományainkhoz híven az iskolában tartottuk. Az ebédlőben mindenki megmutathatta a különleges, szép vagy ijesztő jelmezét. Majd az osztályok táncos produkciókkal szórakoztatták alsós társaikat. Ezt követően közös tánccal alapoztuk meg a hangulatot. Ezután mindenki a saját osztálytermében folytatta a mulatságot. Közös játékokat, fánkevő versenyt, Just Dance táncversenyt, lufis játékokat találtunk ki a gyerekeknek. Mindenki nagyon jól érezte magát.  

Március 22-én megemlékeztünk a vízfogyasztás fontosságáról és az egészséges életmódról a Víz világnapján. Már a reggelt közös mozgással indítottuk. A tanórákon vízzel kapcsolatos feladatokat oldottak meg a gyerekek csapatverseny formájában. Szünetekben a 4. osztályosok a többieknek vizes palackos játékokat tanítottak, melyet a kisebbek nagyon élveztek. Természetesen ezen a napon az egészséges táplálkozás is kiemelt figyelmet kapott, ezért mézet és gyógyteákat kóstolhattak tanulóink. Gyümölcsöket, zöldségféléket fogyasztottak szünetekben, sőt a tízórait is ennek megfelelően hozták.  

Áprilisban fő feladatunk alsó és felső tagozaton egyaránt a Digitális témahét megtartása volt. Ebben a fejlődő, modern világban fontos, hogy a gyerekek hasznos irányban is megtanulják alkalmazni a digitális eszközöket. Ezen a héten kiemelten a játékos programoké volt a szerep, segítve az otthoni gyakorlás lehetőségét is. A természettudományi szaktanteremben internetmegosztással tabletek segítségével, a számítástechnikai teremben pedig a hálózatra kapcsolt számítógépekkel tudtuk megoldani a feladatokat. A gyerekek nagyon élvezték ezeket az órákat. 

Április 17-én ismét az egészséges életmódra hívtuk fel a figyelmet a Sportnap keretén belül. Iskolánk által szervezett Király Pál körzeti mezei futóversenyen a legkisebbek is megmutathatták erőlétüket és kitartásukat. A verseny után az alsó tagozatos osztályokkal visszabicikliztünk az iskolaudvarra, ahol sor- és váltóversenyeken mutatták meg a tanulók az ügyességüket. 

 A tanév hátralévő részében a tanulás mellett év végéig még izgalmas feladatok várnak ránk. 

 

Murárikné Csonka Judit 

Joomla templates by a4joomla