Központi írásbeli vizsga

 

Tisztelt Szülők! Kedves 8. osztályos Diákok!

A központi írásbeli vizsgára 2021.01.23-án (szombaton) 10:00-tól kerül sor, abban az intézményben, ahová a tanuló beadta az írásbeli felvételi kérelmét.

Pótló írásbeli 2021.01.28-án (csütörtök) 14:00-tól lesz, azoknak a tanulóknak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni. A vizsgázók által benyújtott, indoklással alátámasztott írásos kérelem mérlegelése, a benyújtott igazolások elfogadása a központi írásbeli vizsgát szervező intézmény igazgatójának jogköre. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát.

A veszélyhelyzetre való tekintettel, az idei évben második pótnapot is biztosítanak a vizsgát szervező intézmények, melynek időpontja 2021.02.05. (péntek) 14:00. Ezen kizárólag azok a vizsgázók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan hatósági házi karanténba kerültek. A vizsgázók által benyújtott, indoklással alátámasztott írásos kérelem mérlegelése, a benyújtott igazolások elfogadása a központi írásbeli vizsgát szervező intézmény igazgatójának jogköre. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát.

A tanulóknak a központi írásbeli vizsgára személyazonosításra alkalmas igazolványt - diákigazolványt vagy személyi igazolványt - kell magukkal vinni. 

A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható. 

A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép) nem használható. 

A dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni.

A központi írásbeli vizsgákhoz a feladatlapokat a vizsgák típusa és az évfolyamok szerint külön-külön megszervezett bizottságok készítik el.

A magyar nyelvből és matematikából készített központi írásbeli vizsgatesztek elsősorban nem tantárgyi, lexikális tudást mérnek, hanem azokat az eszköztudás körébe tartozó képességeket és készségeket, amelyek a középiskolában való eredményes továbbtanuláshoz szükségesek. A vizsga feladatlaponként 45 percet vesz igénybe, a két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet kell tartani.

Egészségügyi intézkedések:

  1. Belépéskor kézfertőtlenítés.
  2. Maksz viselése belépéskor kötelező, a vizsga alatt ajánlott, de nem kötelező.
  3. Az épületben mindenkit kérnek, hogy ne csoportosuljanak.

Minden Diákunknak eredményes írásbeli vizsgát kívánunk!

Joomla templates by a4joomla