Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatom Önöket a járványügyi helyzetnek megfelelő, intézményünk működésében bekövetkező néhány szabályról, változásról.

 1. Kérjük Önöket, hogy gyermeküket az első tanítási napon az intézmény kapujáig kísérjék. A tanévnyitóra csak az l . osztályos tanulóink szülei jöjjenek! Szájmaszk viselése a felnőtteknek kötelező.
  Kérjük Önöket a járványügyi helyzetnek megfelelő védőtávolság betartására!
 2. A második tanítási naptól kizárólag az iskola kapujáig kísérhetik gyermekeiket! Kivétel az első évfolyam, őket csak az első héten, az iskola udvarára egy szülő bekísérheti.
 3. A nevelési-oktatási intézményünket kizárólag egészséges, tünetet nem mutató gyermek, tanuló látogathatja.
 4. Betegség gyanúja esetén (hőemelkedés, láz, hányás. hasmenés. köhögés, erös megfázás) semmi esetre se küldjék iskolába! A gyermek távolmaradását kérjük, szíveskedjen az osztályfőnöknél, vagy az irodai telefonon (06-30/577-9428) jelezni!
 5. A gyermeket naponta megkérdezzük (szóban) egészségi állapotukról és szükség szerint, panaszok esetén testhómérést végzünk rajta, amit eltérés esetén dokumentálunk. A koronavírus megbetegedést mutató személyt azonnal elkülönítjük.
 6. A szülőnek értesítés után azonnal haza kell vinni gyermekét. A gyermek az iskolába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza.
 7. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél vagy a családban koronavírusgyanú vagy igazolt fertőzés van.
 8. Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik,  és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni.
 9. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá- ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára.
 10. Ezen időszakban a tanuló az otthona elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett vesz részt az oktatásban
 11. Gyermek, a tanuló távolmaradásával kapcsolatos valamennyi szabály a nevelésioktatási intézmények működéséról és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendeletben foglaltak szerint érvényes, azok betartása szerint szükséges eljárni.

Vagyis:

 Ha a gyermek, a tanuló távolmaradását nem igazolják, a mulasztás igazolatlan. Igazolatlan mulasztásokat jeleznünk kell a rendeletben megadott szervek, hatóságok felé!

 1. Iskolánkban csak a tanulói jogviszonnyal rendelkező kiskorú gyermekek tartózkodhatnak. Ezért az iskola által kidolgozott reggeli iskolába érkezés valamint a délutáni hazamenetről szóló intézkedéseket elfogadja, magára nézve kötelezőnek tekinti.
 2. A gyermekek számára. az előírásoknak megfelelően az intézmény többszöri, melegvizes, szappannal történő kézmosási lehetőséget biztosít. Amennyiben szükségesnek tartja gyermeke számára a kézfertőtlenítést, kérjük, biztosítsa számára a bórének megfelelő kézfertőtlenítő szert!
 3. Étkező gyermekek esetén előző nap délelótt10 óráig az étkezés biztosítása miatt jelezze. hogy gyermeke meggyógyult, másnaptól kéri az étkezést számára. Amennyiben ez nem történik meg. a betegségből megérkező gyermekek számára étkezést biztosítani nem tudunk.
 4. A járványügyi helyzetre való tekintettel tanulóink számára biztosítjuk a megfelelő szellőztetést. A csengetés a Házirendben szabályozott módon történik. Az óraközi szünetekben belső szabályozással oldjuk meg az étkeztetést.
 5. Nyomatékkal kérjük Önöket, hogy gyermekeiket folyamatosan figyelmeztessék a járványügyi helyzetnek megfelelő, felelősségteljes viselkedésre, a szabályok betartására.
 6. Ügyintézés esetén az épületbe lépéskor a szájmaszk viselése és a kézfertőtlenítés kötelező!A szülök személyes megjelenésével járó szülői értekezleteket csak a járványügyi előírások betartása mellett tartjuk meg (maszk, távolságtartás).
 7. Kérjük, amennyiben szüksége van személyes megbeszélésre a gyermeke osztályfőnökével, szaktanárával, valamint a titkárságon hivatalos ügyben kíván intézkedni, azt telefonon, előre megbeszélt időpontban tegye meg!
 8. Minden új információról folyamatos tájékoztatást adunk az osztályfőnökökön keresztül. ill. megtalálják őket az online felületeken is (honlap, KRÉTA felület. Facebook, zárt Messenger csoport).

A rendkívüli helyzetre való tekintettel ezúton is kérjük fokozott megértésüket és együttműködésüket!

Köszönjük!

Dánszentmiklós, 2020. augusztus 31.

Gál Mária
intézményvezető

 

Attachments:
Download this file (tajekoztato szuloknek.pdf)tajekoztato szuloknek.pdf[ ]923 kB
Joomla templates by a4joomla