Tisztelt Szülők!

 

Tekintettel arra, hogy a fertőzések száma növekszik és a Kormány már korábban döntött a 12-18 éves személyek oltásáról (COVID-19 védőoltás). Kérem Önöket, hogy felelős döntést hozva mérlegeljék gyermekük részére a védőoltást, hogy ezzel védjük az iskolai közösséget is.

A pedagógusok és iskolai alkalmazottak 90 %-a átoltott, a 12 évet betöltötteknél ez az arány nem éri el a 30 %-ot sem.

Lehetősége van a szülőknek arra, hogy a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon regisztráljanak oltásra gyermeküknek. Ehhez TAJ számra és email címre van szükség.

A regisztrálásban szívesen segítünk annak, aki nem rendelkezik internetes hozzáféréssel.

A fertőzéseket kiváltó kórokozók, köztük a vírusok okozta fertőzések ellen védőoltásokkal lehet a leghatékonyabban védekezni. Ez igaz az új koronavírus okozta fertőzésekre is. A járványból az egyetlen kivezető út a védőoltás, a lakosság tömeges oltásával tudjuk megfékezni a jelenleg az egész világon erőteljesen terjedő járványt. A védőoltás lényege, hogy a szervezetben immunválaszt váltunk ki a kórokozó ellen, és ezzel kialakítjuk a védettséget. A vakcinák hosszú távú védettséget is biztosíthatnak.

Ennek hatásmechanizmusát mutatja be a Magyar Tudományos Akadémia kisfilmje, melyet a következő linken lehet megtekinteni:

https://www.youtube.com/watch?v=j-AtxfOKIQs

Együttműködésüket köszönöm!

 

Gál Mária

intézményvezető

Joomla templates by a4joomla