Dolina-túra

2021. szeptember 18-án került megrendezésre a Dolina-túra. Az iskolában előzetesen felmértük, hogy mennyien fogunk menni, és összeszedtük a fejenkénti 1000 Ft. nevezési díjat. A felső tagozat fele tanulója jelentkezett. Megszerveztük szülői segítséggel a szombat reggeli beutazást.

A túra reggelén kicsit hűvös volt, ¾ nyolcra érkeztünk meg Albertirsára a focipályához, a kiindulási ponthoz. A nagy érdeklődés miatt rengetegen regisztráltak, ezért elég sokat vártunk, mire nekiindulhattunk a 13 km-s távnak.
Először közúton gyalogoltunk, majd később erdőben, réten, a Dolina-völgyben is. Utunk során megfigyelhettük a szép tájat, a különleges növényeket. A pihenőpontokon kedveskedtek nekünk nápolyival, gyümölccsel. A kapott térkép segítségével győződtünk meg utunk helyes irányáról. Rettentően elfáradva, 4 óra gyalogtúra után érkeztünk meg az indulási ponthoz, ahol hagymás zsíros kenyérrel vártak a szervezők.

A túrázók kaptak továbbá emléklapot, és kitűzőt is. A program a mozgás fontosságára és környezetünk megóvására hívta fel a gyerekek figyelmét,bár néhány szülő is csatlakozott hozzánk, akik szintén gyalogoltak velünk a hosszú távon. Reméljük, jövőre is részt vehetünk majd hasonló eseményen.

  

Szabó Katalin